De Spirituele Gevolgen van Zelfdoding voor de Ziel

Wat zijn de spirituele gevolgen voor je ziel als je je leven beëindigt door zelfdoding? In deze blog deel ik inzichten uit gesprekken met mijn gids Ferdinand over dit ingrijpende en gevoelige onderwerp. Veel mensen kampen met deze vragen, en het is belangrijk om te begrijpen wat er spiritueel gezien gebeurt. Sommige delen van de blog heb ik als gesprek weergegeven, zodat je een idee krijgt van hoe een gesprek met een gids verloopt.

Het Oorspronkelijke Plan van de Ziel

Elke ziel kiest bewust om een leven op aarde te ervaren. Dit wordt gedaan om specifieke lessen te leren, trauma’s te helen, en het bewustzijn naar een hoger niveau te brengen. Zelfdoding staat haaks op deze oorspronkelijke wens van de ziel en de zielsmissie die gekozen werd voor het aardse bestaan. Het leven kan zwaar zijn, met trauma’s, energetische ballast, en uitdagingen die ons uit balans brengen. Toch zijn je gidsen er altijd om je te ondersteunen, ook tijdens de moeilijkste periodes. Zelfs als je psychische aandoeningen, zoals depressie of autisme, ervaart, kunnen je gidsen een grote bijdrage leveren aan je levensgeluk en bewustwording.

De Lage Trilling na Zelfdoding

Wanneer een ziel het aardse leven voortijdig beëindigt, maakt deze een astrale reis naar de vierde dimensie, een plek met een zeer lage energetische trilling. Dit is geen straf, maar een gevolg van de ballast die voortkomt uit het niet afmaken van de levensmissie. De vierde dimensie is zwaar en drukkend; het is de laagste trilling die een ziel kan ervaren. Door de overgebleven ballast van het aardse leven blijft de ziel vastzitten in deze dimensie en kan niet naar het licht, de vijfde dimensie.

Gids Ferdinand:
“Na zelfdoding kom je in de vierde dimensie vanwege spijt. Je ziel merkt dat het leven niet is afgemaakt zoals oorspronkelijk de bedoeling was en dat de bewustzijnsontwikkeling is gestaakt. Daarom blijft de ziel hangen en komt niet in de vijfde dimensie.”

Voorouders, nabestaanden en liefdespartners kunnen hierbij helpen door energetische ballast van de ziel over te nemen, wat de ziel in staat stelt om alsnog naar het licht te gaan. Je leest er alles over in de blog: voorouders naar het licht begeleiden.

Zelfdoding als Afwijzing van het Leven

Ik vroeg mijn gids Ferdinand waarom je beter niet kan besluiten om een einde aan je leven te maken. Zijn antwoord was dat zelfdoding een afwijzing is van je eigen leven en een blokkade voor het toelaten van liefde en zelfontplooiing.

Ferdinand:
“Zelfmoord betekent dat je je eigen leven afwijst. De ballast die je na zelfmoord meeneemt, belemmert je ziel om naar het licht te gaan en je bewustzijn verder te ontwikkelen.”

Dit kan voor veel mensen confronterend zijn. Het is geen oordeel, maar een uitleg van de energetische gevolgen die zelfdoding heeft op het niveau van de ziel. Het doorbreken van deze cyclus vraagt om bewustwording en het openstellen voor heling, zowel in het aardse leven als in de spirituele wereld.

Nabestaanden en Het Licht

Ik vroeg Ferdinand of nabestaanden en voorouders je kunnen verlossen van deze ballast?

Ferdinand:
“‘Ja dat kan wel. Je levende nabestaanden en voorouders kunnen de ballast aannemen zodat je loskomt van deze ballast. Echter je zal als ziel er bewust voor moeten kiezen om nog een keer een aards leven te willen leven. Je bent als ziel niks opgeschoten met dit aardse leven. Je bewustzijn heeft zich niet naar een hogere trilling kunnen ontwikkelen. Het kost je dus eigenlijk een aards leven omdat je jezelf niet helemaal hebt ontvangen. Je bent weggelopen van je pijn.”

Heling en Spirituele Ontwikkeling

Het voltooien van een aards leven is een grote verantwoordelijkheid voor de ziel. Ik moet aan mijn eigen depressies denken. Ik kan wel zeggen dat ik het grootste gedeelte van mijn leven niet wilde leven. Het liefste wilde ik in een hol onder de grond liggen en er nooit meer uitkomen.

Ferdinand:
“Muriel, jouw leven hing aan een zijden draadje. Jij hebt ook ervaren dat je dood wilde en dat is heftig om te ervaren, om niet te willen leven omdat je te veel pijn hebt in dit leven. Omdat je het nut van het leven niet ervaart of het niet inziet. Daarom is het knap dat je hebt doorgezet en de weg hebt gevonden om jezelf te ontvangen en open te staan voor heling vanuit het universum. Heling vanuit het universum is er voor iedereen. Iedereen die wil, kan ontvangen vanuit het universum, maar dan moet je er wel echt voor openstaan om dat te willen ontvangen.”

Hoe Zit Het met Euthanasie?

Euthanasie vanwege psychisch lijden valt spiritueel gezien onder zelfdoding. Dit is anders wanneer het lichaam door een onomkeerbare ziekte lijdt en er geen herstel mogelijk is. In dat geval kan euthanasie als het einde van een voltooid leven worden gezien. Het gaat hierbij om het onderscheid tussen fysieke en psychische redenen, en of de levensmissie is voltooid zoals de ziel dat oorspronkelijk had gewenst.

Ferdinand:
“Uitzichtloos lijden vanwege een fysiek mankement wat niet herstelt kan worden door artsen, zou je kunnen zien als een einde van een voltooid leven. Dit geldt ook voor dementie, mensen leven dan niet meer bewust.”

Contact met Mijn Overleden Vader

Mijn vader heeft twintig jaar lang geworsteld met de ziekte Parkinson. Uiteindelijk koos hij voor euthanasie en zei: ‘Het is mooi geweest.’ Maar was dat echt het juiste besluit? Wat kun je daarover zeggen?

Ferdinand:
“Je vader heeft zijn leven bewust beëindigd door euthanasie, terwijl hij nog had kunnen leven en van momenten had kunnen genieten. Hoewel de ziekte lastig was, was zijn situatie niet volledig uitzichtloos. Hij vond het echter te zwaar om nog langer met Parkinson om te gaan en was er klaar mee. Dit betekent dat hij zijn aardse leven voortijdig heeft afgesloten, nog voordat zijn zielsmissie voltooid was. In die zin kun je dit zien als een vorm van zelfdoding.”

Zou je dan zeggen dat het aardse leven van mijn vader eigenlijk niet meetelt in de rij van zijn levens? Heeft hij zijn bewustzijn kunnen ontwikkelen?

Ferdinand:
“Nee, hij heeft zijn bewustzijn in dit leven niet naar een hoger niveau kunnen tillen. Doordat hij zijn leven voortijdig heeft beëindigd, wordt dit aardse leven niet meegenomen in zijn spirituele ontwikkeling.”

Mijn vader droeg ook een ballast van spijt met zich mee. Deze heb ik een jaar geleden bewust van hem aangenomen, waarna ik hem naar het licht zag gaan. Dat was werkelijk prachtig. Maar hoe zit dat precies? Mijn vader had blijkbaar een dubbele ballast. Ik heb alleen de spijtbetuiging bewust aangenomen.

Ferdinand:
“Door de spijtbetuiging van je vader aan te nemen, heb je hem geholpen naar het licht te gaan. Toch blijft hij de ballast van zijn laatste aardse leven dragen, omdat hij dit voortijdig heeft afgebroken. Hij is zich daarvan bewust, maar het lijkt hem niet te deren. Hij wil niet verder en verlangt niet naar een nieuw aards leven. Hij wil door de bron worden geëlimineerd, zodat zijn ziel en bewustzijn oplossen in de kosmos.”

Wil je hier nog iets over zeggen?

Ferdinand:
“Oké, Muriël. Je vader was niet tevreden met zijn aardse leven en heeft besloten dat hij geen nieuw aards leven wil ervaren. Hij is moe en klaar met zijn bewustzijnsontwikkeling. Hij kiest ervoor om zich in de kosmos op te laten lossen, afscheid te nemen van de mensheid en niet terug te keren als ziel. En dat is ook goed; het is een keuze die mogelijk is.”

Kies om Alles te Ontvangen

Sta je ervoor open om jezelf volledig te ontvangen en je bewustzijn verder te ontwikkelen? In mijn handboek ‘Heel Jezelf, samen met jouw gids voor zelfheling’ leer je samen met je gids hoe je trauma’s kunt helen en je bewustzijn kunt laten groeien. Volg de 37 stappen, verdeeld over zes fases, en ervaar hoe je je krachtig en vrij kunt voelen, vrijwel nooit meer uit balans. Je vindt het boek in de lokale of online boekhandel.

0
Jouw winkelmandje
Your cart is empty.