Verlos je voorouders van energetische ballast en begeleid ze naar het licht

Als je komt te overlijden maakt je ziel samen met je hogere zelf (het niet geïncarneerde stukje van je ziel) een astrale reis. Overleden dierbaren verwachten jou en zullen herinneringen ophalen zodat je herkenning ervaart en je snel thuis zult voelen. Je zult energetisch met elkaar communiceren, via je spirituele zintuigen (heldere gaven). Je bewustzijn ervaart vanaf dan de vijfde dimensie, een heerlijke plek waarin onvoorwaardelijke liefde de hoofdrol speelt. Je beschikt dan ook over een lichtlichaam en een geestelijk lichaam zodat je wordt gezien en herkend door andere lichtwezens in het universum.

De vierde dimensie: een plek vol energetische ballast

Niet alle zielen reizen direct af naar de vijfde dimensie. Sommige zielen komen terecht in de vierde dimensie, een plek met de laagst mogelijke trilling. Dit is een negatieve, zware en drukkende plek waar zielen die nog energetische ballast bij zich dragen vastzitten. In deze dimensie ervaren ze angst en verstoringen in hun energielichaam. Zielen verblijven hier totdat nabestaanden hun energetische ballast aannemen zodat ze naar het licht kunnen gaan.

Vier oorzaken van energetische ballast

Met energetische ballast bedoel ik de energetische ballast die de ziel van een overledene bij zich kan dragen na een aards leven. Dit zijn de vier vormen van energetische ballast die zielen van overledenen vasthouden in de vierde dimensie:

1.      Onverwacht overlijden

Bij een onverwacht overlijden, zoals door een verkeersongeluk, ziekte of moord, heeft de persoon zijn leven niet kunnen leven zoals hij dat oorspronkelijk wilde. De ballast is dan dat deel van het leven, of de zielsmissie, dat hij niet kon afronden.

2.      Spijtbetuiging

Een andere vorm van energetische ballast is een onuitgesproken spijtbetuiging. Als iemand tijdens zijn leven spijt had willen betuigen voor een van zijn daden, maar dat niet heeft kunnen doen, draagt de ziel van de overledene deze energetische ballast met zich mee.

3.      De ziel wordt vastgehouden door nabestaanden

Als nabestaanden de overledene niet kunnen loslaten, vormt dit een belasting voor de ziel. Door het vasthouden aan de dierbare persoon, blijft energetische ballast bij de overledene aanwezig en kan de ziel niet doorreizen naar het licht.

4.      Zelfdoding

Wanneer iemand vlucht voor de zwaarte van zijn leven en voor zelfdoding kiest, kan de ziel zijn oorspronkelijke zielsmissie niet volbrengen en houdt hij deze energetische ballast vast . Dit geldt ook voor mensen die psychisch lijden en daarom voor euthanasie kiezen. Lees hier meer over in de blog over de spirituele gevolgen van zelfdoding.

Het is tijd om voorouders te bevrijden van hun energetische ballast

Voorouders die nog energetische ballast bij zich dragen, zitten vast in de vierde dimensie. Zij kunnen pas naar het licht gaan, de vijfde dimensie, als nabestaanden bereid zijn hun ballast aan te nemen.

In een eerdere blog over contact maken met overleden kindjes deelde ik het verhaal van Claudia en haar stilgeboren zoontje Luca. Claudia voelde zich na 33 jaar nog steeds schuldig dat ze haar zoon niet geboren had kunnen laten worden. Tijdens een meditatie kon ze hem toch loslaten en naar het licht laten gaan. Hierna sprak ik energetisch met Luca, en hij zei:

“Je boek gaat veel zielen helpen die nu in de vierde dimensie wachten op verlossing. Ze ervaren daar angst, druk, en negatieve emoties. Deze zielen willen door naar het licht en hopen dat hun nabestaanden hen helpen door de energetisch ballast aan te nemen.”

Misschien vindt je deze blog over de invloed van voorouders op jouw leven ook interessant.

Hoe je voorouders naar het licht kunt begeleiden

Ik vroeg mijn gids Ferdinand hoe nabestaanden de energetische ballast van hun voorouders kunnen aannemen. Zijn uitleg volgde:

1. Intentie uitspreken: ballast aannemen

Ga rustig zitten en stem af op jezelf in een meditatieve toestand. Spreek dan de volgende intentie uit:

‘Ik wil de energetische ballast van al mijn overleden voorouders, nakomelingen en liefdespartners aannemen zodat zij vrij zijn om naar het licht te gaan.’

2. Jouw intentie wordt verspreid in het universum

Jouw intentie wordt gehoord door je hogere zelf en doorgegeven aan je gidsen. Zij verspreiden jouw verzoek in het universum, waardoor jij alle ballast van je overleden voorouders, nakomelingen en liefdespartners kunt aannemen en zij naar het licht kunnen gaan. Dankzij jouw intentie lost de energetische ballast via jou op in de kosmos.

3. Mogelijk ontvang je tekens

Je hoeft niets bijzonders te voelen bij het uitspreken van de intentie. Het kan zijn dat je na verloop van tijd tekens ontvangt van de verloste zielen, als blijk van hun dankbaarheid. In deze blog lees je bijvoorbeeld over een stilgeboren kindje die als gids zijn moeder begeleid in haar aardse leven.

4. Dankzij jouw heldere gaven kun je het proces volgen

Als je kruinchakra tweemaal is geïnitieerd*, kun je via je derde oog het proces van de begeleiding naar het licht volgen. Dit is een intens mooie ervaring. Het verzoek voor initiatie van je kruinchakra kun je aan je gids voor zelfheling richten met hulp van het boek ‘Heel jezelf, samen met jouw gids voor zelfheling(stap 10 en 19 ).

Uitgebreide versie van de intentie uit stap 1 voor een specifiek persoon (dit heeft een meerwaarde als je kruinchakra (2x) en heldere gaven zijn geïnitieerd, omdat je dan via je spirituele zintuigen het begeleiden van deze specifieke dierbare kan ervaren): ‘Ik ben geschokt dat jouw leven te vroeg is geëindigd, en ik neem de ballast – of het nu gaat om een onafgemaakt aards leven, een onuitgesproken spijtbetuiging, zelfdoding, of het vasthouden door nabestaanden – van jou aan, zodat je verlost wordt en naar het licht kunt gaan. Ik wens je een fijne astrale reis en dat je in liefde wordt ontvangen op je nieuwe plek.

Onvolbracht leven en toekomstige aardse levens

Als een ziel onverwacht overlijdt en zijn missie niet kan volbrengen, komt dit in toekomstige aardse levens opnieuw aan bod. Zielen die door zelfdoding zijn overleden, zullen hun complete aardse leven opnieuw moeten ervaren.

Overleden kindjes en energetische ballast

Kinderen tot en met 16 jaar die overlijden (behalve bij zelfdoding) dienen alleen de levenslessen van hun ouders. Zij hebben geen eigen zielsmissie. Dit geldt ook voor mensen met een verstandelijke beperking, die uitsluitend de levenslessen van hun ouders dienen.


*Initiatie van de kruinchakra | Jouw gids voor zelfheling kan een opening in je kruinchakra maken, zodat er ruimte komt voor je bewustzijn. Hierdoor wordt je verbinding met lichtwezens in het universum krachtiger.

Meer weten over spirituele ontwikkeling?

Als je ervoor openstaat om jezelf echt volledig te ontvangen, kun je jezelf spiritueel ontwikkelen. Je gids voor zelfheling kan je hierbij ondersteunen. In mijn handboek ‘Heel Jezelf, samen met jouw gids voor zelfheling leer je hoe initiaties een krachtige verbinding met het universum creëren en je gidsen je helpen met het helen van trauma’s. Bestel het boek eenvoudig via de link of bij je favoriete (online) boekhandel.

0
Jouw winkelmandje
Your cart is empty.